<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=199839833918882&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je in
DEEL DEZE PAGINA

Bloembollen, één van de internationale iconen van Nederland. Vooral de tulp is beroemd over de hele wereld en verbonden aan Nederland als molens, klompen en kaas.


Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de bollenvelden. Kwekers sturen bollen en bolbloemen over de hele wereld met een exportwaarde van ruim €1 miljard.

bulb icon

Areaal 2020

26.990 ha

company icon

Aantal bedrijven

1510

De strijd tegen fusarium en de nieuwe samenstelling van het dompelbad

LEES MEER  

Aspergillus fumigatus

LEES MEER  
Fusarium: het grootste probleem in bloembollen
LEES MEER  

Penicillium in lelie

LEES MEER  

Bloembollen: feitelijk

LEES MEER  

Archief nieuwsberichten

LEES MEER  

Nieuws

LEES MEER  

ADAMA's oplossingen voor bloembollen

herbiciden
insecticiden
fungiciden
gewasverbetering
Glyphogan® Allround
Goltix® Queen
Goltix® SC
Goltix® WG
Kontakt® 320 SC
Apollo®
Captosan® 500 SC
Pitcher®
Mirage® Elan
Spirit®
Solofol®
Charge®
Anti Foam
Foamex®
Uitvloeier H
Glyphogan® Allround

Glyphogan Allround is een vloeibaar, niet selectief herbicide werkzaam tegen een zeer breed spectrum aan onkruiden. Glyphogan Allround is de opvolger van de ‘oude’ Glyphogan. De hulpstof POE-tallowamine is in Glyphogan Allround vervangen door een andere hulpstof en voldoet hiermee aan alle Europese eisen op dat gebied.

MEER INFORMATIE  
Goltix® Queen

Goltix Queen is een combinatie van de stof metamitron, die u kent uit het product Goltix SC, en een toevoeging van de actieve stof quinmerac. Het gebruik van Goltix Queen geeft een lange duurwerking op nakiemers. De twee actieve stoffen in 1 can zorgen voor een synergistisch effect en bestrijden zo zeer effectief een breed onkruidspectrum.

MEER INFORMATIE  
Goltix® SC

In bieten is het middel de basis in het LDS systeem. Met een zeer goede werking op o.a. melganzevoet en andere melde soorten en vele andere breedbladige onkruiden is het een onmisbare mengpartner. Ook straatgras wordt goed bestreden. Het middel is selectief in bieten, maar ook in de meeste bloembolgewassen.

MEER INFORMATIE  
Goltix® WG

Met een zeer goede werking op o.a. melganzevoet en andere melde soorten en vele andere breedbladige onkruiden is het een onmisbare mengpartner. Ook werkt Goltix WG goed op straatgras.

MEER INFORMATIE  
Kontakt® 320 SC

Kontakt 320 SC is een hoog geconcentreerde formulering. Kontakt bestrijdt met name breedbladige onkruiden nadat ze zijn opgekomen. In bieten kan Kontakt in een LDS systeem in combinatie met andere middelen als Goltix of Goltix Super worden gebruikt.

MEER INFORMATIE  
Apollo®

Apollo bevat clofentezine en deze actieve stof werkt vooral op de eieren van spint en mijten. Ook jonge larvestadia worden bestreden maar de toepassing is vooral gericht op het goed raken van de eieren van zowel fruitspint, bonespint, galmijt en bollenmijt.

MEER INFORMATIE  
Captosan® 500 SC

Captosan is een ideaal middel voor de bestrijding van een groot aantal schimmels. Het is een van de weinige breedwerkende fungiciden. Bij gebruik voor ontsmetting van bloembollen zorgt Captosan naast bestrijding van schimmels ook voor stabiliteit in het dompelbad. 

MEER INFORMATIE  
Pitcher®

Pitcher bevat de unieke combinatie van folpet en fludioxonil. Dit maakt Pitcher sterk tegen Fusarium en Rhizoctonia. Pitcher is een vloeibaar product en goed mengbaar met andere fungiciden. Dat maakt het inzetten van Pitcher eenvoudig: regie met slagkracht!

MEER INFORMATIE  
Mirage® Elan

Mirage Elan is een goede basis om uitgangsmateriaal van bloembollen te beschermen tegen schimmels als fusarium, cylindrocarpon en rhizoctonia.

MEER INFORMATIE  
Spirit®

Met het product Spirit hebben we een sterke combinatie van fungiciden in één formulering. Tebuconazool kan door zijn systemische werking curatief een infectie stilzetten. Folpet zorgt voor een preventieve werking, bovendien maakt het de totale formulering zachter voor het gewas.

MEER INFORMATIE  
Solofol®

Solofol is een sterke, preventieve schimmelbestrijder op basis van de werkzame stof folpet (80%). Folpet is een zogenaamde multisite: het grijpt in op meerdere punten van de levenscyclus van de schimmel en verlaagt daarmee de selectiedruk. Ofwel: minder risico op resistentie-ontwikkeling. Frequent gebruik, eventueel in wisselschema’s, is mogelijk.

MEER INFORMATIE  
Charge®

Charge is ADAMA’s nieuwe natuurlijke oplossing op basis van 100% chitosan hydrochloride. Charge werkt als elicitor: het stimuleert de natuurlijke afweer van planten tegen diverse ziekteverwekkers. Voor meer informatie over de basisstof chitosan hydrochloride.  

MEER INFORMATIE  
Anti Foam

Middel ter voorkoming van schuimvorming bij de bereiding van spuit- en dompelbadvloeistoffen.

MEER INFORMATIE  
Foamex®

Toegestaan is uitsluitend het professionele gebruik als antischuimmiddel / ontschuimer in combinatie met alle goedgekeurde gewasbeschermingsmiddelen en kunstmeststoffen in het spuittoestel.

MEER INFORMATIE  
Uitvloeier H

Toegestaan is uitsluitend het professionele gebruik als uitvloeier, hechtingsmiddel en opnameverbeteraar voor toevoeging aan gewasbeschermingsmiddelen in combinatie met alle goedgekeurde gewasbeschermingsmiddelen in het spuittoestel.

MEER INFORMATIE  

ADAMA blog

Volg de blog updates van onze technische experts.

Over ADAMA

ADAMA Agricultural Solutions Ltd. is de nieuwe naam voor Makhteshim Agan Industries Ltd. ADAMA is een toonaangevende wereldwijde producent en distributeur van gewasbeschermingsoplossingen.

In 2013 bezetten wij wereldwijd de zevende plaats in de agrochemische industrie als geheel. ADAMA wordt gekenmerkt door de op de agrariër gerichte benadering van productontwikkeling en de strikte normen voor milieubescherming en kwaliteitscontrole.

  • Een traditie van bijna 70 jaar
  • Agan Chemical Manufacturers opgericht in 1945
  • We hebben meer dan 4500 werknemers in dienst en kantoren in meer dan 45 markten overal ter wereld. We ondersteunen agrariërs in meer dan 120 landen op zes continenten
  • We maken gebruik van zeven wereldwijde productontwikkelingscentra en 19 productiesites (samenstelling en formulering)
Neem contact op met onze lokale expert

Jan-Willem van der Klugt, Technical Support Manager Bloembollen

CONTACT JAN-WILLEM

Biologische gewasbescherming pagina

  • Biologische gewasbescherming is een diverse groep producten die zijn afgeleid van natuurlijk voorkomende micro-organismen, plantenextracten, nuttige insecten of ander organisch materiaal.
  • Op deze pagina vind je nuttige informatie over biologische gewasbescherming, inclusief links naar pagina's waarop we ons nieuwe natuurlijke product Charge toelichten.
Bekijk

Kent u alle oplossingen die wij kunnen bieden?

Ontvang de meest recente informatie over onze oplossingen.
Ontvang het laatste advies over gewasbeheer.