<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=199839833918882&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
‘Blijf in graan alert op nieuwe fysio’s van schimmels’
DOWNLOADEN

Graangewassen

DEEL DEZE PAGINA

Op deze speciale webpagina vindt u veel informatie over de teelt, actualiteiten en achtergronden van diverse graan gewassen.  

Het zal een uitdaging worden om de komende jaren op een effectieve manier insecten en schimmels uit de teelt te weren.

ADAMA werkt daarom aan nieuwe oplossingen.
Wilt u op de hoogte blijven? Scroll naar beneden om u aan te melden.

Cereal

Wintertarwe

Wintertarwe is met ruim 92.824 hectare het grootste graangewas van Nederland

Tractor

Zomertarwe

Het areaal zomertarwe in Nederland is 16.797 hectare

Plant

Zomergerst

Het areaal zomergerst in Nederland is 28.965 hectare

agriculture-combine

Wintergerst

Het areaal wintergerst in Nederland is 9.711 hectare

ADAMA helpt het gewas te beschermen

Contactfungicide of systemisch fungicide

LEES MEER

Gezond graan zonder Septoria

LEES MEER

Ramularia overwinnen

LEES MEER

Strijd tegen Gele Roest

LEES MEER

Netvlekkenziekte in Gerst voorkomen

LEES MEER

ADAMA’s oplossingen voor Granen

herbiciden
fungiciden
insecticiden
gewasverbetering
Activus Super®
Cleave®
Fence®
Fox®
Gigant®
Bontima®
Mirador® Xtra
Pirimor®
ExelGrow®
Activus Super®

Met de toepassing van Activus Super in de graanteelt legt u een goede basis voor een succesvolle graanteelt. De contactwerking in combinatie met de bodemwerking maakt het product zeer effectief. Eenjarige grasachtigen en breedbladige onkruiden worden bestreden. Het middel wordt opgenomen via het blad en door ondiepe wortels en een breed spectrum aan jonge onkruiden worden bestreden.

 

MEER INFORMATIE  
Cleave®

Breedbladige onkruiden kunnen uw gewas overwoekeren en bovendien via zaad ook in volgende jaren nog weer een extra opbrengstderving geven. Een eenmalige bespuiting met een breedwerkend breedbladigen-middel in grasachtige gewassen in uw bouwplan (zoals granen en graszaad) kan dat probleem oplossen.

MEER INFORMATIE  
Fence®

Fence bevat 480 gram per liter flufenacet. Deze actieve stof is een belangrijke component voor de najaarsonkruidbestrijding in granen. Het is zeer effectief op gras-onkruiden zoals duist en windhalm, maar ook op breedbladige onkruiden als ereprijs is het bijzonder sterk. 

MEER INFORMATIE  
Fox®

Fox bevat een unieke actieve stof voor Nederland, namelijk bifenox. Deze actieve stof heeft een heel sterke werking op lastige onkruiden als ereprijs, akkerviool, paarse dovenetel en hoenderbeet. Fox is toegelaten in alle granen (m.u.v. kanariezaad, teff en haver), golfterreinen, graszodenteelt en alle graszaadteelten m.u.v. Engels raaigras.

MEER INFORMATIE  
Gigant®

Gigant is de nieuwe en unieke combinatie van de sterke triazool prothioconazool en de krachtige SDHI isopyrazam. De combinatie heeft een zeer brede werking en bovendien ook een lange duurwerking.

MEER INFORMATIE  
Bontima®

Bontima is speciaal ontwikkeld voor gerst en bevat de actieve stoffen cyprodinil en isopyrazam. Cyprodinil is een erg geschikte actieve stof in gerst, het is namelijk sterk op netvlekken en bladvlekken. Daarnaast is cyprodinil het enige middel uit de groep van anilino-pyrimidines in de Nederlandse markt, waardoor het een belangrijke afwisselpartner is met andere groepen actieve stoffen. Op deze manier is resistentie-ontwikkeling te voorkomen. Isopyrazam bindt zich zeer sterk aan de schimmel en geeft zo een goede bestrijding van de schimmelziekten. Daarnaast bindt isopyrazam zich snel en sterk aan de waslaag waardoor het een heel lange werking geeft.

MEER INFORMATIE  
Mirador® Xtra

Mirador Xtra is een uniek combinatieproduct van een strobilurine en een triazool. Door deze combinatie geeft Mirador Xtra een preventieve, translaminaire en een curatieve werking tegen de diverse graanziekten. Dit product voorkomt kieming van schimmelsporen en remming van de indringing in de celwand.

MEER INFORMATIE  
Pirimor®

Pirimor bevat de werkzame stof pirimicarb en behoort daarmee tot de chemische groep van de carbamaten (IRAC-groep 1A). Carbamaten grijpen in op het zenuwstelsel van het insect. Pirimor veroorzaakt hierbij het knockdown-effect waardoor het middel snel werkt. Pirmicarb is selectief werkzaam op bladluizen en laat andere insecten in leven.

MEER INFORMATIE  
ExelGrow®

ExelGrow is een biostimulant op basis van zeewierextracten (Ascophyllum nodosum). Bijzonder aan ExelGrow is dat het dubbel-gefermenteerd is, waardoor de gehaltes aan bioactieve stoffen van natuurlijke oorsprong hoger zijn dan bij andere biostimulanten. Het resultaat is een uniek product met natuurlijke bestanddelen die elkaar versterken in het bevorderen van de ongestoorde plantengroei.

MEER INFORMATIE  

YATZE is een groeiregulator op basis van ethefon, die voornamelijk door de groene delen van de plant wordt opgenomen. De werking berust op de omzetting van ethefon naar ethyleen. Het vrijgekomen ethyleen is een plantenhormoon, dat een rol speelt bij verouderings- en afrijpingsprocessen in planten. In graan verkort het de internodiën waardoor de stengelgroei gereduceerd wordt. Hierdoor wordt het graan verstevigd en is het beter bestand tegen legering. In tomaat leidt de toepassing van YATZE tot een gelijkmatiger afrijping van de vruchten.

MEER INFORMATIE  

ADAMA blog

Volg de blog updates van onze technische experts.

Over ADAMA

ADAMA Agricultural Solutions Ltd. is de nieuwe naam voor Makhteshim Agan Industries Ltd. ADAMA is een toonaangevende wereldwijde producent en distributeur van gewasbeschermingsoplossingen.

In 2013 bezetten wij wereldwijd de zevende plaats in de agrochemische industrie als geheel. ADAMA wordt gekenmerkt door de op de agrariër gerichte benadering van productontwikkeling en de strikte normen voor milieubescherming en kwaliteitscontrole.

  • Een traditie van bijna 70 jaar
  • Agan Chemical Manufacturers opgericht in 1945
  • We hebben meer dan 4500 werknemers in dienst en kantoren in meer dan 45 markten overal ter wereld. We ondersteunen agrariërs in meer dan 120 landen op zes continenten
  • We maken gebruik van zeven wereldwijde productontwikkelingscentra en 19 productiesites (samenstelling en formulering)
Neem contact op met onze lokale expert

Kevin de Lange, Technical Support Manager Akkerbouw

CONTACT KEVIN

Gerst fungicidenproef in Zuid-Limburg

Ziektebestrijding bij granen

1. Curatief toepassen 2. Hoe voorkom je resistentie? 3. Shifting van triazolen 4. Multi site middelen

Levenscyclus Septoria tritici

Septoria tritici is de belangrijkste ziekte in tarwe. Een goed begrip van de levenscyclus van de schimmel helpt bij een goede bestrijdingsstrategie.

Zo werken graanfungiciden

Fungiciden voor de bestrijding van schimmelziekten in graan werken allemaal op hun eigen manier. Multi-site middelen zoals folpet zijn niet gevoelig voor resistentie-ontwikkeling én versterken de opname van triazolen in het blad.

 

ADAMA - Gigant® - Haalt meer van het land

Vorige video
Volgende video

Interview met de specialist

  • ‘Blijf in graan alert op nieuwe fysio’s van schimmels’
  • Opbrengst verhogen (rassen, kunstmest, gewasbescherming)
  • Bescherming tegen gele roest of andere belangrijke ziekten met minder triazolen
  • Bescherm gerst tegen Ramularia zonder chloortalonil
DOWNLOADEN

Kent u alle oplossingen die wij kunnen bieden?

Ontvang de meest recente informatie over onze oplossingen.
Ontvang het laatste advies over gewasbeheer.